BEL ONS: +31 (0)6 15 048 042

Beeldhouwen

In elke steen zit een beeld verborgen. De kunst is om het er uit te krijgen! Beeldhouwen is ruimte scheppen in de steen, net zolang tot het beeld ontstaat.

Beeldhouwen is ook ruimte maken in je hoofd. Door het hakken en het bezig zijn met de steen, raakt je hoofd leeg en beland je in het hier en nu.

In begin 2011 liet een vriendin vallen dat ze op beeldhouwen zat. Iets dat mij eigenlijk ook wel trok. Niet lang daarna de eerste les gehad. Een proefles waarin ik met speksteen mocht werken. Dat beviel me zo goed dat ik me inschreef voor de rest van de 10-lessen periode. Binnen de kortste keren waren mijn eerste twee beelden een feit. Beide speksteen, dus makkelijk te bewerken.
Toen werd het tijd voor wat anders. Een hardere steen zodat ik ook wat meer skills kon ontwikkelen in het 'hakken' en niet alleen in het vijlen en schuren. Dit werd dus een steen van zwarte albast. Een grote steen zelfs. Hier ging wat meer tijd in zitten. Vooral ook omdat ik er een tijdje tussenuit moest voor mijn opleiding.

Sinds medio 2018 ben ik begonnen om, meestal op aanvraag, beelden te maken ter nagedachte aan een geliefd huisdier. Deze maak ik onder de noemen 'Dierbare herinnering'.